kurser

Odla dina egna blomsterbuketter – från sådd till skörd

 

Den här säsongen vill jag bjuda in er att följa med hela vägen från sådd till skörd av era egna blomsterbuketter. Från att välja sorter som passar för snitt går vi igenom sådd, omskolning, jorden, att ta hand om plantorna och till sist en brakavslutning när vi skördar och arrangerar de vackraste snittblommorna i säsong.

 

 

 


 

 

 

Inspirationsdag 31 maj – Odla dina egna buketter

 

Fira Mors Dag med en heldag med blomster.
Under denna dag kommer ni att få grundläggande kunskaper, inspiration och praktiska erfarenheter för att odla dina egna blomsterbuketter

 

Vi kommer testa att så, prata om den viktiga jorden, planera och plantera en sommarblomsbädd och så får ni med er de bästa tipsen hur ni tar hand om plantorna under sommaren så att det blommar övermäktigt när augusti kommer.

 

Nu är sommaren snart här och plantorna har växt till sig. Frostrisken är borta och nu ska plantorna få komma ut i odlingsbäddarna. Vi kommer att planera en sommarblomsrabatt och sedan praktiskt testa att plantera utifrån planen. Vi kommer att prata om hur du bäst tar hand om plantorna över sommaren för att de ska trivas, växa och må bra. Och vad en kan göra för att skydda dem mot djur som vill äta upp dem. Vi går igenom vattning, gödsel och hur du stöttar dina växande plantor. Vi kommer ta lite extra tid att prata om de fantastiska dahliorna och också sätta dahliaknölar i jorden. Lättare lunch och fika blir det såklart, gissar att rabarber är temat.

 

Datum: 31 maj

 

Tid: 11.00-15.30

 

Pris: 1295 kr

 

 


 

 

 

Blomsterfest!

 

Nu kan vi skörda frukten av all ansträngning. Vi kommer att gå igenom hur och när blomstren ska skördas för att hålla så länge som möjligt i vas. Ni kommer att få en tur i blomsterodlingen och plocka era favoriter. Därefter blir det skördelunch och efter lunch kommer ni att få lära er att binda spiralbundna buketter och göra ett blomsterarrangemang i vas eller kruka. Så en helt kreativ eftermiddag och dina alster får du givetvis ta med dig hem.

 

Datum: 6 september

 

Tid: 11.00-15.30

 

Pris: 1295:-

 


 

 

 

Alla kurser håller till här i växthuset och i odlingen på Gillmyra Blomster, Kvisslingbyvägen 40. Anmäl dig HÄR eller i formuläret nedan. Bokad plats är bindande men inte personlig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 + 8 =

Odla dina egna blomsterbuketter – från sådd till skörd